Luminous Moon-Gate Taichung City Cultural Center

Luminous Moon-Gate was designed in 2013 for the Taichung City Cultural Center International Competition. The objective was to design a public library and fine arts museum to distinguish itself as a city with arts and culture at its core. To achieve this, the design firm was tasked with creating accessible, attractive, and flexible space, and a rich social and recreational learning environment.

The Moon-Gate follows the design firm’s philosophy that, with a commitment to improving society, architecture is inherently sustainable. High porosity between buildings allows wind to freely flow around the exteriors; low porosity materials facilitate better control over water and heat retention. Filtration systems throughout the interior and under-slab ventilation maintain steady temperatures. High-efficiency photovoltaic panels installed on top of the library and museum take advantage of the large surface area exposed to the sun, while energy-efficient lighting provides energy savings.














Read more at http://thedesigninspiration.com/articles/luminous-moon-gate-taichung-city-cultural-center/#5E119vxGQCRPzOxu.99

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s